Finanţe

Prețul apartamentelor în Chișinău a scăzut cu 1,3%

Piața imobiliară se menține însă peste nivelul din anul trecut, în pofida declinului, numărul tranzacțiilor de vânzare-cumpărare a bunurilor imobile în trimestrul doi a înregistrat o creștere nesemnificativă față de aceeași perioadă a anului trecut, cu 1,3 la sută, constată experții cadastrali.

Potrivit datelor Bursei Imobiliare LARA, în primul semestru 2016 prețurile la apartamente în municipiul Chișinău s-au micșorat cu 1,3 la sută, până la 538 de euro pentru un metru pătrat.

Datele Întreprinderii de Stat "Cadastru" mai relevă o scădere considerabilă, cu 46,0 la sută, a ipotecilor. Peste 4 870 contracte ipotecare au fost înregistrate în aprilie-iunie, față de 9 027 în aceeași perioadă a anului trecut. Aproape 32 la sută din totalul ipotecilor sunt înregistrate în municipiul Chișinău.

Potrivit Întreprinderii de Stat Cadastru, în trimestrul doi al acestui an au fost înregistrate peste 80,3 mii de tranzacții cu bunuri imobile (vînzare–cumpărare, donaţii, schimb, moştenire), în creștere cu aproximativ 3 la sută față de aceeași perioadă a anului trecut.

Sursa: Moldpres

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *