Actualitate

Prețul gazului în Europa a atins un nou minim istoric, depășind 800 de dolari

Acest lucru este demonstrat de datele ICE de la bursa din Londra.
Скриншот: theice.com
Licitația s-a deschis la 61,25 EUR pe MWh, prețul a scăzut mai întâi ușor, apoi a început să crească. În momentul în care s-a scris știrea, prețul futures din octombrie a scăzut ușor și este de 65 € pe MWh.

Prețurile la gaze la bursele din Europa au stabilit pentru prima dată un record în august, când au depășit 600 de dolari la 1.000 m³. Impulsul creșterii prețurilor a fost dat de rezultatele licitației, la care Gazprom a refuzat să rezerve capacități suplimentare pentru tranzitul prin Ucraina, a scris agenția RBC.

Dmitry Marinchenko, directorul grupului pentru resurse naturale și mărfuri de la Fitch, a declarat că principalul motiv pentru prețurile ridicate ale gazului în Europa sunt rezervele scăzute de gaze din depozite.

Creșterea prețurilor la gaz în Europa a fost rezultatul politicii de tranzit a monopolistului rus, a declarat Sergei Makogon, directorul general al operatorului de transport al gazelor din Ucraina. El a menționat că prețul sa triplat de-a lungul anului.

Acest lucru este combinat cu refuzul Gazprom rus, care are monopolul pe piața europeană a gazelor, de a crește cantitatea de gaze în instalațiile de depozitare sau de a crește vânzările pe piața spot, înainte de lansarea gazoductului Nord Stream 2, a explicat Marinchenko.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.