Actualitate

Prețul gazului în Europa a atins un nou minim istoric, depășind 800 de dolari

Acest lucru este demonstrat de datele ICE de la bursa din Londra.
Скриншот: theice.com
Licitația s-a deschis la 61,25 EUR pe MWh, prețul a scăzut mai întâi ușor, apoi a început să crească. În momentul în care s-a scris știrea, prețul futures din octombrie a scăzut ușor și este de 65 € pe MWh.

Prețurile la gaze la bursele din Europa au stabilit pentru prima dată un record în august, când au depășit 600 de dolari la 1.000 m³. Impulsul creșterii prețurilor a fost dat de rezultatele licitației, la care Gazprom a refuzat să rezerve capacități suplimentare pentru tranzitul prin Ucraina, a scris agenția RBC.

Dmitry Marinchenko, directorul grupului pentru resurse naturale și mărfuri de la Fitch, a declarat că principalul motiv pentru prețurile ridicate ale gazului în Europa sunt rezervele scăzute de gaze din depozite.

Creșterea prețurilor la gaz în Europa a fost rezultatul politicii de tranzit a monopolistului rus, a declarat Sergei Makogon, directorul general al operatorului de transport al gazelor din Ucraina. El a menționat că prețul sa triplat de-a lungul anului.

Acest lucru este combinat cu refuzul Gazprom rus, care are monopolul pe piața europeană a gazelor, de a crește cantitatea de gaze în instalațiile de depozitare sau de a crește vânzările pe piața spot, înainte de lansarea gazoductului Nord Stream 2, a explicat Marinchenko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *