Internațional

Prețul gazului în Europa a scăzut la un nivel minim de la începutul războiului

În timpul tranzacțiilor de marți, la cel mai mare hub TTF din Europa, în Olanda, prețul gazelor a scăzut sub 77 de euro pe megawatt-oră (sau 820 de euro pe mia de metri cubi). Aceasta este cea mai mică cifră de la începutul invaziei rusești în Ucraina, în luna februarie a acestui an, scrie BBC.

Cu două zile înainte de atacul rusesc asupra Ucrainei, pe 22 februarie, prețul gazului TTF a fost puțin sub 80 de euro pe MWh, amintește DW. Prețul gazelor a atins maximul la sfârșitul lunii august, ajungând la aproape 350 de euro pe MWh.

Radiodifuzorul citează un raport al Agenției Federale Germane de Rețele, potrivit căruia reducerea prețului la gaze a fost ajutată de vremea caldă din Europa de la sfârșitul lunii decembrie, care a redus consumul de gaze, precum și de fluxul mai mare de energie din parcurile eoliene.

De Crăciun, instalațiile de stocare a gazelor din Germania au rămas pline în proporție de 88,2%. La începutul lunii noiembrie, în ciuda încetării livrărilor din Rusia, instalațiile de depozitare a gazelor din Germania erau pline în proporție de peste 99%.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *