Ultima oră

Prețul la carne revine la nivelul de înainte de post

Daca la 7.00-8.00 dimineata secția de carne este încarcată de acest produs, atunci pe la 12.00-14.00 tejghelele sunt goale. Carne este de tot felul: de porcine, bovine, pasare, ovine. De două săptămâni a apărut în vânzare și carne de miel. Produsul este calitativ, feliat, cu aspect comercial atragator.

Daca in primele zile de post preturile la carne s-au micsorat, acum au prins a creste vertiginos. Carnea de porc fara os se comercializeaza cu 70,00-75,00 lei/kg, cea de vita – 80,00-85,00 lei/kg, carnea de la burta si costita – 50,00-55,00 lei/kg. O pasare taiata se vinde cu 125,00-150,00 lei/kg in dependenta de greutate. A crescut oferta de miei pe piata: pretul de comercializare este de 60,00 lei/kg. Pentru un miel pe masa de sarbatoare trebuie sa achiti 180,00-240,00 lei. Reeiesind din datele BNS, unde se spune ca salariul mediu, in luna ianuarie 2012, a fost de 3139 lei si este cu 10,7% mai mare ca in ianuarie 2011, atunci fiecare persoana poate sa-si permita procurarea unui miel pentru masa de Pasti.

Operatorii de piata sustin ca crestere considerabila de preturi la carne nu se asteapta, numai volumul de vinzari va creste.

Sursa: Agravista.md
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *