Internațional

Prețul petrolului a ajuns la minimul ultimelor 10 luni

Prețurile petrolului au ajuns la cel mai scăzut nivel de la începutul lunii ianuarie, după ce Wall Street Journal a raportat că Arabia Saudită și alți producători de petrol OPEC iau în considerare creșterea producției zilnice cu până la jumătate de milion de barili. Wall Street Journal raportează că această creștere va fi discutată la reuniunea OPEC+ de pe 4 decembrie.

În schimb, agenția de presă saudită citează o declarație a ministrului Energiei al țării, conform căreia Organizația ”nu discută nicio decizie înainte de întâlnire”. El a indicat că s-ar putea stabili chiar o reducere a producției, în scopul ”echilibrării cererii și ofertei”.

Un alt factor care a influențat scăderea prețurilor țițeiului sunt temerile legate de înăsprirea măsurilor anti-Covid în China, ceea ce ar duce la reducerea cererii. Țara din Asia înregistrează multe cazuri de Covid, aproape la fel de multe ca în luna aprilie a acestui an.

Prețul țițeiului Brent a scăzut cu 4,07 dolari (-4,7%), până la 82,93 dolari pe baril, iar cel pentru țițeiul U.S. West Texas Intermediate a scăzut cu 4,48 dolari (-5,6%), la 75,60 dolari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *