Frumusețe

Prevenirea infecţiilor după epilat (I)

Un alt motiv care reuşeşte să ne irite uşor şi la propriu, şi la figurat este… epilatul. Efectele nedorite ale epilatului, precum iritaţiile, firele de păr crescute sub piele şi micile infecţii ale pielii vin să ne complice şi mai mult viaţa. Pentru a nu avea astfel de probleme trebuie să respecţi câteva reguli:

1. Pentru ca firele de păr să fie uşor îndepărtate, aplică un prosop înmuiat în apă caldă pe zona care urmează să fie epilată. Porii vor fi dilataţi şi eliminarea firelor de păr nu va produce iritaţii. Sau pentru un efect total de dilatare poţi face un duş cald. Acesta este foarte indicat mai ales dacă foloseşti aparatul de epilat pentru a scăpa de firele nedorite. După ce foloseşti aparatul de epilat este necesar să foloseşti o crema hidratantă.

2. Problemele care apar după îndepărtarea părului depind foarte mult de metoda folosită. Dacă foloseşti aparatul de ras, cel mai des te confrunţi cu iritaţiile. Ca să le eviţi, epilează-te la finalul duşului sau băii, pentru ca firele de păr să fie moi şi mai uşor de tăiat. Foloseşte un gel de ras, special conceput pentru înmuierea firelor de păr. La final, şterge-te cu un prosop, prin tamponare nu frecare, apoi aplică un gel antibacterian după ras. Gelul natural de aloe vera este de asemenea o opţiune de luat în calcul, datorită efectului său răcoritor şi mai ales antibacterian.

3. În cazul în care foloseşti crema epilatoare sau aparatul de ras trebuie să conştientizezi că aceste metode nu sunt de epilare! Firul de păr este pur şi simplu îndepărtat de pe suprafaţă, nu este smuls cu tot cu rădăcină. Acest lucru înseamnă că apariţia firelor de păr pe picioare va fi una extrem de rapidă, chiar de trei sau patru zile după îndepărtare. Deci este recomandat să nu recurgi la lamă sau crema de epilat decât atunci când este strict necesar, sau dacă nu poţi folosi ceara.

(Va urma)

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *