Frumusețe

Prevenirea infecţiilor după epilat (II)

Cum bine ai observat, firele de păr cresc destul de repede. Chiar dacă nu acoperă o suprafaţă mare a pielii, ele există şi nu mai permit expunerea pielii după apariţia lor. Nu poţi să porţi fuste sau rochii, dacă părul are şi câţiva milimetri, sau dacă eşti iritată după epilat. Pentru a scăpa de micile probleme dermatologice după epilat, trebuie să ţii cont de câteva sfaturi utile:

1. Deşi sunt uşor de folosit, cremele depilatoare pot produce iritaţii şi alergii, mai ales dacă ai pielea sensibilă. Înainte de a o folosi, este indicat să faci un mic test pe piele şi să aştepţi câteva ore, ca să te asiguri că nu îţi provoacă o alergie.

2. Nu te îmbrăca imediat după ce te-ai epilat. Aşteaptă cel puţin jumătate de oră înainte de a te îmbrăca, pentru a evita contactul pielii cu hainele. Bacteriile de pe haine pot să îţi producă mici neplăceri.

3. Ca să eviţi creşterea firelor în piele, exfoliază celulele moarte de pe piele de câteva ori pe săptămână, dar niciodată la scurt timp după epilare! În acest fel, îndepărtezi celulele moarte şi eliberezi firele aflate în creştere. Exfiolierea se poate realiza cu zaţ de cafea amestecat cu gel de duş sau cu făină de mălai, sau cu diverse creme cosmetice exfoliante. Dacă vei apela la exfoliere, vei avea parte şi de o piele fină şi catifelată.

4. După epilarea inghinală, indiferent dacă foloseşti aparatul de ras, crema depilatoare sau ceara, nu purta lenjerie intimă strâmtă sau care se freacă de piele, pentru că poate declanşa apariţia iritaţiilor sau creşterea firelor sub piele. Această zonă este foarte sensibilă şi mult mai expusă apariţiei foliculitei decât picioarele!

5. Dacă foloseşti ceară pentru a îndepărta părul nedorit, aplică întâi pe piele pudră de talc. În acest fel, ceara se lipeşte numai de păr, fără să producă leziune asupra pielii în momentul smulgerii. După epilarea cu ceară trebuie să cureţi pielea cu spirt! Efectul va fi uşor calmant.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *