Actualitate

PREZIDENȚIALE 2016: Aproape 800 de alegători au obținut buletine de identitate provizorii

Persoanele ale căror buletine de identitate sunt expirate sau care și-au pierdut actele de identitate, dar își doresc să participe la scrutinul prezidențial, pot solicita un buletin de identitate provizoriu, potrivit Moldova 1.

Angajaţii de la ÎS „Registru” eliberează gratuit cetăţenilor actele de identitate necesare pentru participarea la scrutin. Este vorba despre adeverinţele ce conţin date din Registrul de stat al populaţiei sau din fişierul manual de evidenţă a persoanelor privind ultima înregistrare la domiciliu. Adeverinţele sunt perfectate la solicitarea cetăţenilor cu vârsta de peste 18 ani, pentru a fi prezentate la secţia de votare din raza de circumscripţie.

„Către ora 15:00 au fost eliberate 793 de buletine de identitate provizorii. În comparație cu alegerile parlamentare din 2014, către aceeași oră au fost eliberate 783 de buletine de identitate provizorii. Cele mai multe acte provizorii au fost solicitate la oficiile din Chișinău, Bălți, Comrat, Cahul”, a comunicat directorul adjunct al Departamentului Acte de identitate din cadrul ÎS „Registru”, Svetlana Rotaru. 

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *