Război

Prigoijin susține că mercenarii Wagner au găsit cadavrul unui voluntar britanic dispărut în Ucraina

Grupul militar Wagner a declarat că a găsit cadavrul unuia dintre cei doi voluntari britanici care au dispărut în estul Ucrainei în weekend, scrie The Moscow Times. Evgheni Prigojin, a postat fotografii a două pașapoarte aparținând lui Andrew Bagshaw, 48 de ani, și Christopher Parry, în vârstă de 28 de ani.

„Astăzi a fost găsit cadavrul unuia dintre ei”, a precizat Concord, firma lui Prigojin, adăugând că ambele documente au fost găsite asupra cadavrului. Nu a fost anunțat numele decedatului.

Kremlinul a declarat că nu este la curent cu „detaliile” legate de moartea cetățeanului britanic, dar a precizat că va lua în considerare o solicitare oficială din partea Londrei.Pașapoartele celor doi britanici / Foto: Captură / The Moscow Times

Menționăm că Bagshaw și Parry au fost dați dispăruți sâmbătă, la o zi după ce cei doi au pornit din orașul Kramatorsk, din regiunea Donețk, spre orașul Soledar, unde forțele armate ucrainene și cele rusești au dus lupte crâncene în această lună.

Miercuri, Evgheni Prigojin, numit „Bucătarul lui Putin” a afirmat că deține controlul total asupra orașului Soledar, situat la 15 kilometri de orașul Bahmut, devastat de război, deși Kremlinul și Ministerul rus al Apărării — precum și președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski — au minimalizat afirmația sa.

Părinții lui Bagshaw au declarat că munca sa în Ucraina a implicat livrarea de alimente și medicamente, precum și ajutor la evacuarea civililor în vârstă de pe linia frontului, potrivit BBC.

Recent, Parry ajutase locuitorii din Bahmut să evacueze orașul. El avea și un site de crowdfunding prin care încerca să obțină fonduri pentru evacuarea civililor și pentru reparații de vehicule, dar și pentru achiziționarea de combustibili și echipamente pentru salvarea oamenilor.

Autoritățile britanice au avertizat cetățenii săi să nu călătorească în Ucraina din cauza unui „risc real pentru viață” pe fondul atacurilor neîncetate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *