CSI / RusiaRăzboiUcraina

Prigojin anunță capturarea unei noi localităţi la nord de Bahmut

Grupul de mercenari ruşi Wagner a cucerit miercuri localitatea Zaliznianske, la nord de Bahmut, strângând şi mai mult cercul în jurul acestui bastion ucrainean din Donbas, scrie Agerpres citând agenția EFE, care-l citează pe şeful formaţiunii paramilitare, Evgheni Prigojin.

Acesta afirmă că ”în ciuda lipsei de muniţie”, a ”foamei de provizii”, în urma unor lupte aprige, unităţile de asalt ”strâng cercul în jurul localităţii Bahmut”. ”Astăzi dimineaţă, Zaliznianske a fost cucerită de Wagner”, a informat Prigojin.

Acesta a descris luni ca ”foarte dificilă” situaţia din Bahmut şi a declarat că trupele ucrainene luptă “pentru fiecare metru”.

Potrivit grupului Wagner, Forţele Armate Ucrainene trimit din ce în ce mai multe rezerve în această localitate, pe care ruşii încearcă să o captureze de vara trecută.

La rândul său, Prigojin a precizat că unităţile Wagner ”avansează” în oraş, considerat de ambele părţi ca fiind important pentru viitorul bătăliei finale pentru Donbas.

Şeful Wagner, care a criticat aspru Ministerul rus al Apărării pentru lipsa de sprijin pentru gruparea sa, principala forţă de asalt a Rusiei pe front, a indicat că a primit în sfârşit o parte din muniţia pe care o ceruse.

În acest weekend, grupul de mercenari a primit 27 de camioane încărcate cu muniţie.

”La finalul săptămânii, luptătorii grupului paramilitar ar fi ocupat poziţii favorabile în zona industrială a uzinei metalurgice AZOM din Bahmut”, conform lui Andrei Marociko, reprezentant al autorităţilor impuse de Rusia în Lugansk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *