CSI / RusiaRăzboiUcraina

Prigojin s-a filmat lângă cadavrul unui american ucis în Ucraina. Luptătorul a făcut parte din trupele de elită ale SUA

Evgheni Prigojin a postat pe un cont de Telegram favorabil mercenarilor Wagner o filmare macabră, înfățișând cadavrul unui soldat american mort.

„Bucătarul lui Putin” apare în imagini inspectând un cadavru în zona Bahmut și ceea ce el susține că sunt documente de identitate emise de Statele Unite ale Americii.

„Deci îl vom preda Statelor Unite ale Americii, îl vom pune într-un sicriu, îl vom acoperi cu drapelul american cu respect pentru că nu a murit în patul lui ca bunic, ci a murit în război. Și cel mai probabil de o (moarte) demnă, nu?”, spune Prigojin adresându-se mercenarilor Wagner care-l înconjurau.

Un soldat din apropiere spune pe filmare că bărbatul era implicat într-un schimb de focuri când a murit. Prigojin răspunde: „A murit în luptă, așa că îi vom preda documentele mâine dimineață și vom împacheta totul, nu?”.

Gruparea de mercenari Wagner are obiceiul de a dezinforma și a crea diversiuni prezentând de multe ori informații false din teren.

Din acest motiv, filmarea postată în seara zilei de marți, 16 mai, este privită în continuare cu suspiciune, iar urmăritori ai momentului susțin că actele prezentate de Prigojin ar fi false.

Pe de altă parte, mai multe surse pro-ucrainene confirmă că este vorba despre un veteran american care a murit în Ucraina.

În imagini apare sergentul în retragere Nicholas Maimer, component al Forțelor Speciale ale Armatei SUA, potrivit unui prieten apropiat și fondatorul unui grup non-profit care lucrează în Ucraina.

Sergentul se afla într-o clădire din Bahmut care s-a prăbușit după ce a fost lovită de focul de artilerie, potrivit locotenent-colonelului în retragere Perry Blackburn, fondatorul organizației non-profit AFGFree, cu care Maimer lucra în Ucraina. Blackburn a confirmat informațiile pentru CNN.

„Au ajuns în poziția în care erau, artileria rusă a început să tragă masiv și clădirea a început să se prăbușească. În acel moment, cei mai mulți americani și ucraineni de acolo au reușit să scape. Din păcate, Nick nu”, a mai spus pentru CNN un prieten american al lui Maimer din Ucraina.

Informațiile obținute de CNN arată că Nicholas Maimer, decedat la vârsta de 45 de ani, se află în Ucraina din 2022, lucrând în cea mai mare parte la instruirea soldaților ucraineni.

Maimer s-a retras din armată în 2018, după 20 de ani de serviciu, o parte din care i-a petrecut în forțele speciale de elită, cunoscute în mod obișnuit sub numele de „Beretele verzi”.

În calitate de civil, Maimer a lucrat inițial în sectorul IT, dar în 2022 s-a mutat în Spania pentru a preda limba engleză, a precizat unchiul lui Maimer pentru Idaho Statesman.

Când Rusia a invadat Ucraina în februarie, Maimer a spus că simte că trebuie să-i ajute pe ucraineni să susțină democrația în țara lor și a plecat la Kiev.

„Este cu adevărat evident pentru toată lumea că este o invazie nejustificată”, a spus Nicholas Maimer publicației într-un interviu telefonic în iunie 2022. „Așa că am simțit că busola mea morală doar m-a îndreptat înspre Ucraina”.

Maimer este cel puțin al zecelea cetățean american care a murit în Ucraina de la începutul războiului.

La începutul acestei luni, Chris Campbell, din Florida, a fost înmormântat la Kiev, la o lună după ce a fost ucis la Bahmut în timp ce lupta ca parte a Legiunii Internaționale a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *