Externe

Prim-ministrul britanic anunță ajutor de 34 milioane de lire sterline Ucrainei (Video)

Prim-ministrul britanic Rishi Sunak a anunțat noi contribuții financiare pentru a ajuta Ucraina și a purtat discuții cu Volodymir Zelenski în timp ce participa la summitul Comunității Politice Europene din Granada, Spania.

Printre noile contribuții financiare ale Marii Britanii – 34 de milioane de lire sterline pentru ONU și organizații de caritate care oferă adăposturi și haine călduroase de iarnă, precum și 10 milioane de lire sterline pentru gospodăriile afectate de atacurile asupra infrastructurii energetice a Ucrainei.

În plus, Marea Britanie a anunțat o a patra garanție de împrumut de 500 de milioane de dolari prin Banca Mondială, cu ajutorul căreia guvernul ucrainean poate asigura plăți de iarnă pentru trei milioane de gospodării.

În timpul întâlnirii bilaterale, Zelenski și Sunak au discutat despre eforturile necesare pentru continuarea sprijinului internațional pentru Ucraina, despre cooperarea în domeniul securității, precum și despre activitatea rutelor paralele de export de cereale în Marea Neagră.

Granada continuă cea de-a treia reuniune a noului format de cooperare europeană inițiat de Franța – Comunitatea Politică Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *