ExterneUcraina

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a întreprins o vizită de susţinere la Kiev: A primt cadou un fragment dintr-un obuz ce provenea de la o rachetă

Prim-ministrul canadian Justin Trudeau a întreprins sâmbătă o vizită-surpriză la Kiev, într-un gest de susţinere în condiţiile în care Ucraina se pregăteşte pentru o contraofensivă majoră împotriva forţelor ruse şi se confruntă cu lovituri aeriene regulate, informează Reuters.

Trudeau a adus un omagiu la un memorial din centrul Kievului pentru soldaţii ucraineni care au fost ucişi în luptele împotriva forţelor proruse începând cu 2014, când Rusia a anexat Peninsula Crimeea.

Prim-ministrul canadian, care va avea o întrevedere cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski mai târziu în cursul zilei, a vizitat de asemenea o expoziţie de vehicule militare distruse.

Ministrul-adjunct al apărării ucrainean Oleksandr Polişciuk i-a înmânat lui Trudeau o cutie în care se afla un fragment dintr-un obuz ce provenea de la o rachetă căzută asupra Odesei, mare oraş-port ucrainean la Marea Neagră. ”Acesta este un mic suvenir despre modul în care Ucraina a fost lovită de rachete ruse”, a declarat Polişciuk în engleză.

Un grup de militari ucraineni care s-au antrenat în Canada au discutat cu Justin Trudeau.

Membră a NATO, Canada, unde se află una dintre cele mai mari diaspore ucrainene din lume, a acordat ajutor militar şi financiar Ucrainei în timpul invaziei lansate de Rusia în februarie 2022.

Vizita lui Justin Trudeau la Kiev are loc după o noapte de noi atacuri ruse cu rachete şi drone asupra unor ţinte din oraşele Odesa şi Harkov, precum şi din regiunea centrală Poltava.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *