Social

Prim-ministrul Dorin Recean va efectua prima sa vizită peste hotare în România

La București, prim-ministrul Dorin Recean, pe data de 1 martie, va avea întrevederi la Palatul Cotroceni cu președintele României, Klaus Iohannis, la Palatul Victoria cu omologul său român Nicolae Ciucă, precum și la Palatul Parlamentului, întrevederi bilaterale cu Alina Gorghiu, președinte interimar al Senatului și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților a României, a relatat agenției MOLDPRES Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Oficialii vor discuta subiecte de pe agenda bilaterală pentru aprofundarea relației bilaterale, cu accent pe recuperarea economică și dezvoltarea cooperării în domeniul energetic, dar și dezvoltarea proiectelor de infrastructură. 

Începând cu ora 12:15, prim-miniștrii Dorin Recean și Nicolae Ciucă vor susține declarații de presă, care vor fi transmise în direct pe pagina Guvernului. 

Programul va mai cuprinde o întrevedere cu Custodele Coroanei române, Margareta, și Principele Radu, precum și discuții cu membrii Camerei de comerț și industrie româno-germane. 

În cadrul vizitei la București, premierul va fi însoțit de vicepremierul, ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, și secretarul general al Guvernului, Artur Mija. 

De asemenea, delegația Republicii Moldova va participa la evenimentul festiv al ambasadei Republicii Moldova la București, organizat cu ocazia Zilei Mărțișorului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *