Actualitate

Prim-ministrul Pavel Filip „la cumpărături” la târgul de promovare a abilităților persoanelor cu dizabilități

Pavel Filip a reiterat importanța promovării drepturilor persoanelor cu necesități speciale și sensibilizării societății referitor la potențialul acestora. „Evenimentul de astăzi pentru noi, cei care procurăm lucrurile pe care le-ați confecționat cu mult drag, este o lecție – cât de valoroşi sunt oamenii cu dizabilități. Aflându-mă aici, printre dumneavoastră, am simțit o energie pozitivă, pe care nu am simțit-o demult și care îmi va încărca bateriile pe mult timp înainte”, a menționat Premierul.

Șeful Executivului a accentuat necesitatea dezvoltării unei noi abordări față de problemele persoanelor cu nevoi speciale, evidențiind măsurile întreprinse de autorități în vederea îmbunătățirii calității vieții acestei categorii de persoane.

Premierul s-a referit şi la aprobarea la nivel de concept a reformei sistemului de dizabilitate. „Am toată siguranța că această reformă va fi pusă degrabă în aplicare și, din punctul meu de vedere, urmează să fie o reformă reușită și să vă asigure integrarea în societate. Vreau să vă simțiți întotdeauna apreciați pentru capacitățile pe care le aveți și pentru lucrurile pe care le faceți”, a spus Pavel Filip.

Circa 150 de persoane cu necesități speciale din 25 de instituții rezidențiale din țară și-au expus la vânzare lucrările confecţionate manual în cadrul evenimentul organizat anual, cu prilejul Zilei internaționale a persoanelor cu dizabilități.

Sursa: Realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *