Politică

Prim-ministrul Recean va efectua o vizită de lucru în Germania: Se va întâlni cu mai mulți oficiali germani

Prim-ministrul Dorin Recean va efectua în perioada 27 – 29 septembrie curent, o vizită de lucru în Germania, la Berlin, a declarat astăzi după ședința Guvernului de către purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, transmite MOLDPRES.

În Germania, premierul va participa în calitate de invitat, alături de omologul său român, Marcel Ciolacu, la un Forum germano-român, care se desfășoară la Berlin. De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu mai mulți oficiali din Germania, inclusiv cu ministrul federal pentru cooperare economică și dezvoltare, cu un grup de deputați și oameni de afaceri, cu președintele Comisiei pentru politică externă a Bundestagului german și cu consilierul pentru politică externă și securitate al Cancelarului german, Olaf Scholz.

„Temele care vor fi discutate în cadrul vizitei includ oportunitățile investiționale ale țării noastre prin atragerea oamenilor de afaceri din Germania, măsuri de consolidare a securității energetice și promovarea produselor moldovenești pe piața UE. Totodată, în conversațiile cu parteneri germani, vor fi abordare subiecte care țin de procesul de aderare al țării noastre la UE, susținerea Germaniei fiind deosebit de importantă în acest proces”, a afirmat Daniel Vodă. 

Menționăm că împreună cu Dorin Recean, în Germania vor merge vicepremierul Dumitru Alaiba, ministru al Dezvoltării Economice și Digitalizării și ministrul Energiei, Victor Parlicov. 

Germania este unul dintre statele co-fondatoare ale Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, care se va desfășura la Chișinău pe 17 octombrie curent. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Cum se face ca RM desi se vrea “independenta” are nevoie pt a accede la investitorii germani ca Romania sa garanteze pt ea ? Caci ce nevoie avea altfel Recean de prezenta prim-ministrului roman la intrevederea cu germanii ? Ori suntem “independenti”, ori nu mai suntem ! Suntem golani sau nu mai suntem ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *