CSI / Rusia

Prim-ministrul Rusiei spune că a vorbit cu Putin despre un nou model de guvernare

Autoritățile ruse vor trece la un nou model de organizare a administrației publice, a declarat miercuri premierul Mihail Mișustin, afirmând că acest lucru a fost convenit în urma discuțiilor cu președintele Vladimir Putin, relatează TASS.

„Am discutat cu președintele [Putin] cum să reconstruim modelul de management, astfel încât să funcționeze eficient pentru a îmbunătăți calitatea vieții fiecărei persoane din țară și, pentru aceasta, printre altele, am trecut de la decizia experților la luarea deciziilor pe baza unor date fiabile”, a afirmat el la „Maratonul Cunoașterii”, unul dintre evenimentele publice anuale din Rusia.

„Semnificația este simplă: obțineți informații direct de la sursă, ocolind orice intermediari și asigurați-vă că țineți cont de feedback-ul cetățenilor și al întreprinderilor”, a explicat el, subliniind că această nouă paradigmă administrativă trebuie să țină cont de „schimbările de situație, abaterile de la planuri și previziuni”.

El a precizat însă că acest model de guvernare nu trebuie să schimbe inutil sau strice „ceea ce funcționează deja”.

Printre mesajele transmise funcționarilor publici și celorlalți angajați ai statului rus, el le-a spus că este „inacceptabil să rămâneți inactivi și să așteptați în administrația publică”.

Premierul rus le-a cerut angajaților publici să își tripleze eforturile

„Pentru a obține un rezultat semnificativ trebuie să depuneți de două sau chiar de trei ori mai mult efort decât de obicei”, a spus premierul Rusiei, fără a face însă referire directă la problemele cauzate de invazia declanșată de Putin anul trecut.

În timpul discursului său Mișustin l-a citat pe jurnalistul și autorul american Thomas Friedman:

„În fiecare dimineață în Africa se trezește o gazelă. Trebuie să alerge mai repede decât un leu, altfel va muri. În fiecare dimineață în Africa se trezește un leu. Trebuie să alerge mai repede decât o gazelă, altfel va muri. de foame. Când răsare soarele trebuie să fugi”.

El a subliniat că lucrurile stau „exact la fel” și în administrația publică.

Înainte de a fi numit în funcția de premier al Rusiei în ianuarie 2020 de către Putin, Mișustin a fost timp de 10 ani șef al Fiscului rus. În general el este văzut ca un tehnocrat al statului rus care nu se implică în luptele pentru putere de la Kremlin sau dintre diferitele facțiuni concurente din Rusia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *