Internațional

Prim-ministrul Scoției, Nicola Sturgeon, demisionează

Miercuri, 15 februarie, premierul scoțian Nicola Sturgeon a anunţat că demisionează, după opt ani la putere, transmite AFP și Agerpres.

”În mintea şi în inima mea, ştiu că a sosit momentul, că este momentul potrivit pentru mine, pentru partidul meu şi pentru ţară”, a declarat Nicola Sturgeon, vizibil emoţionată, părând uneori în pragul lacrimilor. ”Această muncă este un privilegiu, dar este şi foarte dificilă. Sunt un om”, a adăugat ea, care în luna ianuarie, după demisia-surpriză a premierului neo-zeelandez jacinda Ardern, declara că are încă ”suficientă energie”.

„Aş mai fi putut rămâne mai mult, poate şase luni, poate un an. Dar cu timpul aş fi avut mai puţină energie pentru munca mea şi nu pot altfel decât să mă dedic 100%, ţara merită asta”, a declarat Sturgeon, care a insistat că a cugetat timp îndelungat la decizia sa. Premierul demisionar s-a referit la schimbări în familia sa, la dificultatea de a putea ”bea o cafea cu un prieten, sau de a ieşi singură la piaţă”, potrivit surselor citate.

Anterior, postul BBC, citat de Reuters, relatase că Nicola Sturgeon ar urma să demisioneze miercuri din funcţia de prim-ministru al Scoţiei, după opt ani în această funcţie, lăsând postul fără un succesor clar şi cu problema independenţei nerezolvată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *