RăzboiUcraina

Prim-ministrul Ucrainei a dezvăluit când va începe contraofensiva. „Nu simțim presiune din partea partenerilor noștri”

Ucraina ar putea lansa o contraofensivă în vară, a declarat prim-ministrul Ucrainei, Denis Șmihal, care a sosit în Statele Unite după o vizită în Canada, într -un interviu acordat publicației americane The Hill.

El a explicat că ofensiva va avea loc atunci când Forțele Armate vor fi pregătite pentru aceasta și a adăugat că Ucraina nu simte presiune în această privință din partea partenerilor internaționali.

„Nu simțim presiune din partea prietenilor și partenerilor noștri în legătură cu începerea ofensivei. Toți înțeleg clar că, pentru a intra într-o contraofensivă, trebuie să fii 100% sau chiar mai pregătit pentru aceasta”, a spus premierul, adăugând că Ucraina simte o presiune mai palpabilă în ceea ce privește ofensiva din interior.

Întrebat cum afectează planificarea contraofensivei scurgerea documentelor Pentagonului, Șmihal a răspuns: „Ucraina își va elibera teritoriile. Am dovedit în mod repetat că putem face asta. Solicităm partenerilor noștri internaționali mai mult potențial militar: tancuri, muniții, avioane, vehicule blindate”, a explicat el.

General în retragere Mark Hertling, analist militar și de securitate națională, a declarat pentru CNN că provocările cu care se confruntă Ucraina cu contraofensiva planificată sunt clare de săptămâni, inclusiv necesitatea de a integra echipamente și trupe noi și de a se asigura că există un lanț de aprovizionare suficient. El nu crede că scurgerea de documente va modifica planurile Kievului.

„Nu am văzut nimic în documentele pe care le-am văzut care să mă determine, ca și comandant, să-mi schimb planurile”, a spus Hertling. „Le-a oferit rușilor câteva informații în ceea ce privește locația unităților și capacitățile de muniție și echipament, dar aș îndrăzni să spun că rușii oricum știau deja toate acestea”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *