Externe

Prim-ministrul Ucrainei promite că țara sa va continua reformele, în pofida războiului

Prim-ministrul Ucrainei, Denîs Şmîhal, a promis Uniunii Europene o continuare în ritm accelerat a reformelor de anvergură demarate în ţara sa în drumul ei spre aderarea la UE, informează marţi dpa și Agerpres.

„Până la sfârşitul acestui an, Kievul vrea să implementeze aşa-zisul acord de asociere”, a declarat Şmîhal marţi la conferinţa internaţională privind reconstrucţia Ucrainei care are loc la Berlin.

Alături de alte proiecte, guvernul ucrainean plănuieşte să introducă standardele UE în diferite sectoare industriale, o reformă a autorităţilor vamale, o reformă a guvernului şi o liberalizare a legislaţiei în domeniul muncii.

Kievul îşi îndeplineşte obligaţiile asumate, chiar dacă aceasta are loc pe fondul războiului declanşat de Rusia asupra Ucrainei.

Marți, experţi internaţionali şi politicieni au fost invitaţi la Berlin pentru a discuta despre reconstrucţia postbelică a Ucrainei, în cadrul unei conferinţe organizate de Comisia Europeană şi de Germania, care în prezent prezidează Grupul celor şapte naţiuni puternic industrializate (G7).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *