ExterneRăzboi

Prima doamnă a Ucrainei, interviu, despre rezistența ucraineană în faţa invaziei ruse: „După Bucea, ne-am dat seama că e un război pentru a ne distruge pe toți”

În cadul unui interviu pentru revista Voguee, Prima doamnă a Ucrainei a vorbit despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă, anunţă site-ul preşedinţiei ucrainene, citat de news.ro cu referire la Observatornews.

Soţia liderului ucrainean, Volodimir Zelenski a vorbit despre rezistenţa ucraineană la invazia rusă şi despre munca şi viaţa ei în acest moment. 

„După Bucea, ne-am dat seama că acesta este un război pentru a ne distruge pe toţi”, a declarat ea. De asemenea, soţia preşedintelui a menţionat că fiecare cetăţean al ţării este o ţintă pentru Rusia.

Ce a declarat Zelenski despre soţia sa

A fi prima doamnă nu a fost un rol pe care Zelenska şi l-a dorit vreodată să îl joace. „Îmi place să fiu în culise – mi se potrivea”, spune ea în interviu. „Să trec în lumina reflectoarelor a fost destul de dificilă pentru mine”. Ea şi Volodimir Zelenski s-au cunoscut în liceu, au început să se întâlnească la universitate şi au avut o viaţă plină în lumea divertismentului înainte ca el să câştige preşedinţia în anul 2019.

Protectoare a vieţii lor de familie, ea nu dorise ca el să candideze. Dar, la fel ca mulţi dintre colegii ei ucraineni din acest război, Zelenska s-a ridicat la înălţime cu har şi seriozitate. „Încerc să fac tot posibilul”, a menționat ea.

De asemenea, Prima doamnă a vorbit despre munca ei de a ajuta compatrioţii din Ucraina şi din străinătate şi despre Programul Naţional de Sănătate Mintală şi Sprijin Psihosocial, care are rolul de a reface psihicul celor care au suferit din cauza acţiunilor inumane ale invadatorilor.

Pentru o perioadă, Zelenska nu a fost capabilă să comunice cu soţul ei sau cu părinţii ei.

Înainte de război, vorbise cu mama ei la telefon în fiecare zi. „Nici nu ştiu cum aş fi supravieţuit în aceste luni dacă am fi fost despărţiţi”, a spus ea despre copii.

Preşedintele nu a putut încă să vadă copiii, din motive de securitate. „Îi este mult mai greu în acest sens. El suferă. Şi apoi şi copiii mei o fac, pentru că nu se pot vedea” a spus ea. Ca atâtea familii ucrainene, prima familie a fost separată.

„Programul meu zilnic nu avea un moment liber în care puteam să mă retrag şi să încep să mă gândesc la lucruri rele”, a spus ea. Ea şi-a ajutat fiul cu şcoala online, ceea ce a fost o provocare pentru că nu au putut să fie online în timp real. Au jucat jocuri de societate şi au citit. Ea a recitit „1984” a lui George Orwell.

„Este o coincidenţă îngrozitoare. Este o imagine a ceea ce se întâmplă în Rusia în aceste zile”.

„Pentru femei şi copii, soţia mea, aici, este un exemplu. Cred că ea joacă un rol foarte puternic pentru Ucraina, pentru familiile noastre şi pentru femeile noastre”, a declarat Volodimir Zelenski pentru Vogue.

Olena Zelenska: „Nimic nu m-a pregătit pentru acest război”

Fiind întrebat despre calităţile ei, despre trecutul lor comun, despre ce ar trebui să ştie oamenii despre ea, Zelenski a spus: „Desigur, ea este iubirea mea. Dar ea este cea mai mare prietenă a mea”, a spus el.

„Olena este într-adevăr cea mai bună prietenă a mea. Ea este şi patriotă şi iubeşte profund Ucraina. E adevarat. Şi este o mamă excelentă”.

Liderul de la Kiev vrea mai mult sprijin militar pentru apărare şi pentru a recupera teritoriul pe care Rusia a ocupat-o din 24 februarie, dacă nu din 2014, când Rusia a invadat pentru prima dată Crimeea şi părţi din estul Ucrainei.

Atenţia internaţională a scăzut, în timp ce inflaţia şi preţurile gazelor sunt în creştere la nivel mondial. Î

Fiind întrebat despre aceste probleme, Zelenski a fost direct. „Voi fi foarte sincer şi poate nu foarte diplomatic: Gazul nu este nimic. COVID, chiar şi COVID nu este nimic atunci când îl compari cu ceea ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el.

„Încearcă doar să-ţi imaginezi că lucrurile despre care vorbesc se întâmplă cu casa ta, cu ţara ta. Te-ai mai gândi la preţurile la gaz sau la preţul energiei electrice?” Bătălia, a spus el, trece dincolo de Ucraina. „Luptăm pentru lucruri care s-ar putea întâmpla în orice ţară din lume”, a spus el.

„Dacă lumea permite ca acest lucru să se întâmple, atunci nu îşi susţine valorile. De aceea, Ucraina are nevoie de sprijin – sprijin semnificativ”.

De asemenea, mai fiind întrebată dacă ceva a pregătit-o pentru război, Olena Zelenska a răspuns: „Nimic. Trăiam vieţi fericite şi nu ne-am gândit niciodată că se va întâmpla asta. Dar avem speranţă”. „Este adevărat, mă simt izolată”, a spus ea. „Nu pot vizita liber ceea ce vreau. În zilele noastre, a merge la cumpărături este un vis care nu poate fi realizat”. Dar este puternică pentru ţara ei, pentru a îndeplini toate aceste aşteptări. „Este o sarcină dificilă pentru că simţi în mod constant această povară a responsabilităţii”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ciudat popor, rușii cu gena otrăvită! Așa cum s-a remarcat adeseori, nicio alta națiune, nu a căzut, așa cum a căzut națiunea rusă în capcana “mesianismului” terorist-hitletist. Invazia putinista, cinica și ucigașă, are drept scop exterminarea tuturor. Căci kremlinezii consideră că toate pământurile “străinătății apropiate” sau depărtate sunt rusești. Demonul degenerat si Nebun Puțin, acest Apostol al atrocităților, nu se va astâmpără decât în ziua în care va reuși să termine odată cu Ucraina, cu Republica Moldova, cu Țările Baltice, cu Polonia sau cu Laponia. Grav! Dar și mai grav este că rușii Teroristului Puțin refuza sa se umanizeze. Nu-i nimic surprinzător în asta pentru nimeni. Rusia este cu adevărat o “lume de dincolo”. Totdeauna a fost așa. Timp de patru secole, de când a apărut pe hartă Europei. O rezervație. O Bastilie de popoare, de triburi. Un imens “Salonul Nr 6”. “Oriunde în altă parte, zice Cehov, presa și cetățenii ar fi făcut praf aceasta …Bastilie”. Numai că rușii, fiind atât de abrutizatii, nu vad nimic. Abject popor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *