Social

Prima femeie din Republica Moldova care a ajuns pilot de avion: „E o senzație wow, tu simţi că devii ceea ce ai vrut tu de la început”

Perseverența este o calitate esențială pentru un om care vrea să-și realizeze visele. I se potrivește de minune Alexandrei, prima femeie din Republica Moldova, care, de două luni este pilot de avion cu acte în regulă.

Și-a urmat visul şi nu i-a fost frică să îmbrățișeze una dintre meseriile stăpânite de bărbați. Tânăra speră că experiența ei va inspira şi alte femei să aleagă calea aviației, transmite Tvrmoldova.md.

La doar 23 de ani, Alexandra a reușit să cucerească norii şi să obțină permisul într-una dintre cele mai dificile profesii, cea de pilot de avion. 

De mai bine de două luni, este mâna dreaptă a comandantului aeronavei şi mărturisește că se simte la locul potrivit. De mică și-a dorit să lucreze în domeniul aviației şi a avut toată susținerea părinților.

ALEXANDRA, copilot: „E o senzație wow, tu simţi că devii ceea ce ai vrut tu de la început. Părerea mea că totul este greu când nu ştii, dar când începi să înveți şi ești sigur în tine, în cunoștințele tale, totul devine mult mai uşor. Este un domeniu în care şi femeia poate să lucreze. Asta nu este ceva wow, deosebit. În Europa este altfel un pic. Sunt multe femei piloţi şi e ceva normal.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *