Moldova

Prima întâlnire dintre Victor Osipov și noul reprezentant politic al regimului de la Tiraspol

În cadrul întrevederii s-a discutat despre libertatea circulației persoanelor de pe ambele maluri ale rului Nistru, interdicția pentru automobilele înregistrate în regiunea transnistreană de a intersecta punctele de trecere dintre R. Moldova și Ucraina, despre chestiuni economice, de transport și telecomunicații ș.a.

Vicepremierul pentru Reintegrare Victor Osipov a declarat că „s-a convenit asupra unor abordări care urmează să fie transmise grupurilor de lucru pentru consolidarea încrederii în domeniul economic, transportului și în domeniul telecomunicațiilor. Am mai stabilit totodată că, începînd de săptămîna viitoare, aceste grupuri de lucru se vor întruni pentru a analiza și a elabora propuneri concrete din punctul de vedere al experților”.

Victor Osipov a mai declarat că oamenii din stânga Nistrului nu sunt afectați de restricțiile de circulație pentru automobilele înregistrate în regiunea transnistreană. „Considerăm că Tiraspolul exagerează cu privire la această problemă. Am făcut un studiu care arată că locuitorii regiunii sunt afectați într-o măsură mai mică decât autoritățile. La transportul de pasageri efectele sunt minime, iar la transportul de mărfuri efectele sunt aproape zero”, a opinat Osipov.

La rândul său, Vitali Ignatiev a menționat că „dinamica întîlnirii reprezentanților politici a fost una la un nivel înalt, însă este și un aspect negativ, deoarece grupurile de experți care trebuie să rezolve problemele actuale se întâlnesc rar”.

Reprezentanții politicii au discutat și despre posibilitatea organizării Conferinței Bavareze, care are loc anual în Germania. Pentru ca aceasta să aibă loc este nevoie ca Chișinăul și Tiraspolul să ajungă la un stadiu avansat de pregătire a documentelor.  

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *