CSI / Rusia

Prima reacție a Kremlinului, după ce soldatul rus, Vadim Șișimarin a fost condamnat la închisoare pe viață: Vom căuta modalități de a-i oferi asistență

Kremlinul este „preocupat” de situația soldatului rus Vadim Șișimarin și va căuta modalități de a-i oferi asistență, a declarat luni purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de BBC.

Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, este primul militar rus care a fost acuzat de crime de război în Ucraina. Luni, Șișimarin a fost găsit vinovat de împușcarea unui civil neînarmat în regiunea ucraineană Sumî și a fost condamnat de un tribunal din Kiev la închisoare pe viață.

„Desigur, suntem îngrijorați de soarta cetățeanului nostru”, a declarat Peskov reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice.

„Nu avem multe oportunități de a-i proteja interesele pe teren, deoarece instituțiile străine nu au de fapt nicio activitate [la Kiev]. Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a face încercări prin alte canale”, a adăugat Peskov, fără a preciza la ce tip de canale făcea referire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *