CSI / Rusia

Prima reacție a Kremlinului, după ce soldatul rus, Vadim Șișimarin a fost condamnat la închisoare pe viață: Vom căuta modalități de a-i oferi asistență

Kremlinul este „preocupat” de situația soldatului rus Vadim Șișimarin și va căuta modalități de a-i oferi asistență, a declarat luni purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, citat de BBC.

Șișimarin, în vârstă de 21 de ani, este primul militar rus care a fost acuzat de crime de război în Ucraina. Luni, Șișimarin a fost găsit vinovat de împușcarea unui civil neînarmat în regiunea ucraineană Sumî și a fost condamnat de un tribunal din Kiev la închisoare pe viață.

„Desigur, suntem îngrijorați de soarta cetățeanului nostru”, a declarat Peskov reporterilor în cadrul unei conferințe telefonice.

„Nu avem multe oportunități de a-i proteja interesele pe teren, deoarece instituțiile străine nu au de fapt nicio activitate [la Kiev]. Dar acest lucru nu înseamnă că nu vom lua în considerare posibilitatea de a face încercări prin alte canale”, a adăugat Peskov, fără a preciza la ce tip de canale făcea referire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *