Politică

Prima reacție a lui Kadîrov, aliatul lui Putin, după ce un oficial de la Kiev a avertizat despre „o LOVITURĂ de stat în R. Moldova”, cu suportul unui grup de ceceni. „Dacă vom primi ordin, atunci suntem pregătiți să mergem chiar și în America”

Ramzan Kadîrov, aliatul apropiat al lui Vladimir Putin, a comentat declarațiile făcute vineri-seara de șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov, potrivit cărora Rusia ar intenționa să organizeze „o lovitură de stat în Republica Moldova, cu suportul unui comando de ceceni, care ar fi camuflați acum în calitate de salvatori în Turcia”.

Pe de o parte, Kadîrov ia în derâdere declarația făcută de oficialul de la Kiev, dar pe de altă parte dă asigurări că cecenii săi sunt gata „să îndeplinească orice ordin” venit din partea „comandatului suprem” Vladimir Putin, scrie Ziarul Național.

„La orizontul ucrainean a apărut un alt cunoscător încrezut în sine, care ar fi dezvăluit planurile sinistre ale Rusiei de a pune mâna pe (R.) Moldova și a prezis prăbușirea federației într-o duzină de țări. Explic pentru astfel de experți: trebuie să învățați mult și bine pentru a ști planurile Rusiei. Dacă va exista un ordin de la comandantul suprem, atunci suntem pregătiți să mergem chiar și în America… Vom lăsa (R.) Moldova cu mult în urmă. Și un astfel de ordin nu se discută, dar se execută. Avem toate forțele, mijloacele și echipamentele necesare pentru a-l pune în aplicare”, a scris Kadîrov pe canalul său de Telegram.

De asemenea, acesta a mai adăugat că Rusia este dotată din punct de vedere tehnic pentru ca să-și îndeplinească planurile.

„Cavalerul Mavlid Visaitov, care a primit Ordinul Legiunii de Onoare, a ajuns până la Elba. Dar astăzi suntem pe cai de fier, iar pentru noi va fi o adevărată sărbătoare. În ceea ce privește prăbușirea Rusiei, aceste încercări ale Occidentului au loc încă din anii 90. Granițele Rusiei se schimbă doar atunci când ea însăși își dorește asta”, a conchis Kadîrov.

Federația Rusă ar planifica o lovitură de stat în Republica Moldova, care urmează să fie săvârșită cu suportul unei „grupări cecene”, a declarat șeful Consiliului Suprem de Securitate al Ucrainei, Alexei Danilov, la finele săptămânii trecute. Actualmente, această „grupare cecenă” a fost trimisă de Rusia sub formă de „salvatori” într-o misiune umanitară în Turcia, însă sunt informații că, la întoarcere, ar putea ajunge la Chișinău.

„Rusia dorește ca acolo să fie un punct de tensiune. În plus, acele gunoaie care au fost în componența ceea ce se numește „gruparea cecenă” pe teritoriul nostru în 24-25-26 februarie 2022 sunt acum în Turcia și lucrează acolo în calitate de „salvatori”. Urmărim cu atenție ca acești „salvatori” să nu ajungă în Chișinău. Știm numele lor și prenumele. Au avut o sarcină personală începând cu 24 februarie”, a mai adăugat Danilov.

Din componența acestui grup ar face parte și cecenul Daniil Martînov, care în timpul invaziei Federație Ruse în Ucraina a participat la capturarea Institutului psihonevrologic din Borodeanka, regiunea Kiev. Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) îl suspectează pe Martînov de crime de război, tratament crud în raport cu prizonierii de război și cu populația civilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Nici nu stii ce ai putea sa spui cand vezi asa specimene de oameni. Le plangeam de mila cecenilor cand au fost macelariti de rusi. Apare maimuta asta de Kadarov si cica e sluga credincioasa a lui Putin. Nu stiu de ce , dar asta cred ca va avea soarta lui Bin Laden.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *