Internațional

Prima reacție a lui Medvedev după vizita liderilor europeni la Kiev. Iohannis ignorat, Macron, Scholz şi Draghi insultați: „Iubitori de broaște, cârnați și spaghete”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate, condus de Vladimir Putin, a lansat un mesaj dur la adresa preşedintelui francez Emmanuel Macron, a cancelarului german Olaf Scholz şi a premierului italian Mario Draghi, care au vizitat astăzi, 16 iunie, Kievul. Rusul l-a ignorat pe Klaus Iohannis în reacția sa. 

Medvedev care a devenit una dintre cele mai agresive voci de la Kremlin după declanșarea războiului din Ucraina i-a numit pe Macron, Scholz şi Draghi europeni iubitori de broaște, cârnați și spaghete, dar nu a pomenit de președintele României în mesajul său.

„Europenii iubitori de broaște, cârnați și spaghete adoră să viziteze Kievul. Fără niciun folos. Au promis Ucrainei integrarea în UE și obuziere vechi, au băut horilka și au plecat acasă cu trenul ca acum 100 de ani. Totul e bine. Cu toate acestea, nu va aduce Ucraina mai aproape de pace. Ceasul ticăie”, a scris pe Twitter Dmitri Medvedev. 

Deocamdată, aceasta a fost prima reacție din partea unor oficiali ruși de rang înalt după vizita celor 4 lideri europeni la Kiev.

Miercuri, Medvedev a postat pe Telegram un alt mesaj controversat, implicând că Ucraina va fi ștearsă de pe hartă, după informaţiile potrivit cărora Kievul intenționează să importe din Statele Unite gaz natural lichefiat. 

„Am văzut mesajul că Ucraina dorește să primească GNL (n. red  –  gaz natural lichefiat ) de la stăpânii ei de peste mări în cadrul Legii de împrumut și închiriere, cu plata în 2 ani pentru livrări. În caz contrar, iarna aceasta va îngheța pur și simplu. Doar o întrebare. Cine spune că în doi ani Ucraina chiar va mai exista pe harta lumii? Deși americanilor nu le pasă de asta – sunt atât de implicaţi în proiectul ”anti-Rusia”, încât restul este un fleac pentru ei”, a scris Medvedev într-un mesaj postat pe Telegram.

Dmitri Medvedev a fost preşedinte al Rusiei în perioada 2008-2012 şi premier în perioada 2012-2020. Ca o ironie, a fost primul lider rus ale cărui opinii politice nu fuseseră formate în sistemul sovietic. Dar, în timpul războiului lui Putin în Ucraina, Medvedev s-a schimbat dintr-un lider cu aspect occidental într-una dintre cele mai mari portavoci ale Kremlinului din țară.

Unii politicieni ruși cred că Medvedev nutrește speranțe de a reveni ca președinte la Kremlin.

Sursa: Observatornews.ro


comentarii

 1. Tot eu trebue sa va scot din mocirla rzboiului fara nume
  Aruncatzi cu oale sparte in capul Dlui Putin. Pe nedrept.
  Nu acolo este BUBA.
  Daca rusia inainteaza in fiecare zi ca in branza
  inseamna ca ajutorul occidentalilor pentru Dl Zelenski
  este o mare farsa.
  Si asta o spune vocea cea mai importanta din kremlin,
  si anume DOMNUL MEDVEDEv. Domnia SA este
  presedintele de facto , nu glumeste
  si spune lucruri cu bataie lunga :::::: „” Ukraina nu
  va mai exista „” este o foirmulare literara si trebue
  intzeles ca ukra va fi ocupata in totaliate caci asa este
  scris in CArTZI de acum 5 ani buni.
  Dl Zelenski are toate scuzele sa ceara pace caci
  occidentu la lasat in plata domnului.
  Acum rusia se joaca de a soarecele cu pisica
  cu armata ukra asteptand ultima suflare.
  CAPITO ??????

  1. Nu stiu ce fel de pisica vrea sa fie Rusia, daca pana acum a pierdut cam 50.000 de soldati si ca. 1/4 din arsenalul militar conventional. Cat despre branza in care tot inainteaza de 3 luni, chiar daca o va avea candva, nu va mai fi branza, ci muci. Muci care vor trebui reconstruiti cu bilioane de ruble pe care le va plati – ia ghici cine? Corect: tot Rusia, generatiile urmatoare!

 2. De cate ori un oficial rus vorbeste urat si ca un golan, de atatea ori inseamna ca nu le convine sau se tem. Este reactia oricarui derbedeu de pe strada cand vin fratii mai mari ai victimei. Deci sa ne lase domnul Medvedev!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.