RăzboiUE / Nato

Prima reacție a Uniunii Europene după ce Putin a anexat ilegal patru regiuni ale Ucrainei

​Uniunea Europeană a declarat vineri că a condamnat ferm anexarea de către Rusia a regiunilor ocupate din Ucraina, adăugând că nu va recunoaște niciodată referendumurile „ilegale” organizate acolo și că își va înăspri sancțiunile pentru a crește presiunea asupra Moscovei, relatează Reuters.

Consiliul European a declarat în numele celor 27 de membri că subminarea intenționată de către Rusia a ordinii internaționale pune în pericol securitatea globală.

„Nu recunoaștem și nu vom recunoaște niciodată „referendumurile” ilegale pe care Rusia le-a conceput ca pretext pentru a continua această încălcare a independenței, suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, nici rezultatele lor falsificate și ilegale”, se menționează în comunicat.

„Vom întări măsurile noastre restrictive de contracarare a acțiunilor ilegale ale Rusiei. Vor crește și mai mult presiunea asupra Rusiei pentru a pune capăt războiului său de agresiune”, se arată în comunicat.

Vineri, 30 septembrie, Vladimir Putin a semnat documente pentru anexarea a patru teritorii ucrainene la Rusia, în cadrul unei ceremonii televizate la Kremlin.

Rusia a declarat anexările regiunilor – Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson – după ce a organizat așa-zise „referendumuri” în zonele ocupate din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *