CSI / RusiaExterne

Primar: Forţele ruse îi închid, torturează şi execută pe ucrainenii din Mariupol care refuză să se supună ordinelor

Voluntarii şi oficialii ucraineni care refuză să colaboreze cu autorităţile ruse din oraşul Mariupol, ocupat de militarii ruși, şi din satele din apropiere, sunt închişi şi executaţi, anunţă Primăria oraşului, potrivit BBC.

Primarul Mariupolului, Vadim Boicenko, a declarat că ”o falsă instanţă a RPD (autoproclamata Republică Populară Doneţk) l-a condamnat pe primarul satului Azov la 10 ani de închisoare, iar cel puţin un funcţionar public a fost executat prin împuşcare”.

Zeci de voluntari, care au ajutat la evacuarea locuitorilor şi au încercat să livreze hrană şi apă în oraşul asediat timp de două luni, sunt închişi în închisoarea Olenivka, mai precizează Primăria Mariupolului.

„O judecătoare ucraineană aşteaptă, de asemenea, un verdict din partea unei republici false. Există ştiri potrivit cărora a fost torturată”, se arată în comunicatul Primăriei.

Între timp, Petro Andriuşcenko, un consilier al primarului Mariupolului, a scris pe contul de Telegram că ocupanţii ruşi au încercat să accelereze procesul de distribuire a paşapoartelor ruseşti în Mariupol.

El a citat ”surse” care susţin că Ministerul Migraţiei din Republica Populară Doneţk a instruit autorităţile instalate de Moscova în oraş să găsească spaţii unde rezidenţii vor prezenta documentele pentru obţinerea paşapoartelor ruseşti.

Sursa: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *