Actualitate

Primăria are datorii de MILIOANE de lei. Lucrările de amenajare a pietonalei au fost STOPATE

De aproape o luna pe şantier nu a mai călcat picior de muncitor. Primăria are datorii de 4 milioane de lei către companiei care a aşternut pavajul. Aşa că firma a stopat lucrările.

Dacă dată trecută, muncitorii au întrerupt lucrările de asternere a pavajului pentru că nu aveau piatră. Astăzi, sacii cu piatră sunt aici, însă nu mai sunt muncitorii. Mărul discordiei sunt patru milioane de lei pe care primăria le datorează firmei de construcţie. Conform viceprimarului de Chișinău, Nistor Grozavu, „antreprenorul a executat lucrări ce depăşesc 4 milioane de lei”. Bani pe care primăria trebuia să-i transfere încă acum o luna.

Pe lângă bani a mai apărut încă o problemă. Urmează să fie schimbată destinaţia străzii Diordiță. Respectiv, nici la ziua oraşului pietonală nu va fi gata.

Potrivit proiectului, pe stradă Alexandru Diordita urmează să fie amenajate terase şi deschise expoziţii de artă. În dreptul străzilor Columna şi Alexandru cel Bun nivelul carosabilului a fost ridicat, aici vor fi instalate semafoare pietonale. Proiectul costă 300 de mii şi este realizat în parteneriat cu o companie de bere. Până acum s-ar fi cheltuit 250 de mii de euro. Stradă pietonală urmă să fie gata încă toamna trecută.

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *