Chișinău

Primăria Capitalei va acorda ajutor financiar victimelor exploziei de la Piața Centrală

Totodată, autorităţile vor acorda sprijinul necesar familiei victimei decedate, pentru organizarea funeraliilor. Anunţul a fost făcut luni, 18 ianuarie, la şedinţa operativă de la Primărie.

Cele 13 persoane care au suferit în urma deflagraţiei şi au fost internate în spital, vor primi pe parcursul acestei săptămâni un ajutor financiar în mărime de 20 de mii de lei. Şefa Direcţiei generale finanţe, Veronica Herţa, a declarat că şi persoanele, care nu au fost internate, însă au avut de suferit, pot beneficia de ajutor. Acestea urmează să depună o cerere şi actele necesare la Comisia pentru distribuirea mijloacelor financiare ale Fondului de rezervă, iar după examinarea dosarului, va fi luată o decizie.

Şeful Direcţiei sănătate, Mihai Moldovanu, a menţionat că doi dintre cei trei pacienţi transferaţi pentru tratament la Bucureşti, se mai află încă în stare gravă. Totodată, în spitalele din capitală rămân internate încă opt persoane, starea lor de sănătate fiind satisfăcătoare.

În urma deflagraţiei din 9 ianuarie, la cantina „La Soacra” de la Piaţa Centrale, circa 20 de persoane au fost transportate la spital. Ca urmare a examinărilor, au fost internate 13 persoane, din care trei au fost transportate la București. La o săptămână de la incident, un bărbat s-a stins la Institutului de Medicină Urgentă.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *