Chișinău

Primăria Chișinău pregătește un proiect de amploare pentru fondul locativ

"Putem realiza economii de până la 45 la sută. Se prevede instalarea unui punct termic individual în fiecare bloc locativ, iar acoperişul, pereţii şi subsolurile vor fi izolate termic. Și geamurile vor fi schimbate. Astfel de soluţii ne vor permite să depăşim starea proastă a infrastructurii", a explicat primarul Dorin Chirtoacă.

Proiectul este încă în stare de concept, însă o contribuţie a locatarilor este luată în considerare.

"Locatarii vor trebui să vină cu o posibilă contribuţie de 10 la sută. Este un concept care urmează a fi definitivat. Vom discuta cu societatea detaliile", a spus edilul.

Cât despre preţuri şi durata implementării proiectului, Dorin Chirtoacă a spus:

"Reabilitarea unui metru pătrat costă de la 40 la 80 de euro. Spre exemplu, lucrările pentru un bloc locativ vor costa până la 200.000 de euro. Este un proces care va dura ani de zile, 10-20 de ani. Creditul acesta va fi practic gratuit, dobânda fiind de 1%. Va fi o şansă istorică pentru Chişinău. Ceea ce am găsit în Europa a fost doar susţinere şi deschidere".

Pe lângă acest proiect, primarul îşi doreşte reconstrucţia tuturor drumurilor din Capitală şi la ieşirea din ea, precum şi realizarea proiectului de colectare a deşeurilor pe categorii şi reciclarea lor. În concluzie, Dorin Chirtoacă a spus că se va pensiona liniştit dacă aceste lucururi vor fi realizate. 

Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *