CSI / Rusia

Primăria Chişinău: Prin unele declaraţii ale Patriarhului Kiril s-a încercat interpretarea greşită a istoriei

Într-un comunicat de presă, administraţia locală îşi exprimă regretul şi dezacordul în legătură cu anumite declaraţii ale Înaltului ierarh.

„Patriarhul Moscovei şi Intregii Rusii, care în predica sa de astăzi, la Chişinău, a făcut referire la marcarea a 200 de ani de la înfiinţarea eparhiei de Chişinău, afirmând şi lăsând să se înţeleagă că prin aceasta marcăm şi 200 de ani de la înfiinţarea bisericii creştin-ortodoxe în Moldova. Or, creştinismul a existat pe teritoriul Republicii Moldova de astăzi şi până la 1812, biserica creştin-ortodoxă în Moldova fiind înfiinţată cu multe secole înaintea anilor 1812 – 1813”, se arată în comunicatul Primăriei.

Primăria capitalei consideră că prin aceste declaraţii s-a încercat interpretarea greşită a istoriei.

„Considerăm aceste afirmaţii drept o tentativă nereuşită de interpretare a istoriei. Considerăm, de asemenea, inadmisibil ca minciuna şi propaganda sovieto – comunistă să fie continuată astăzi prin intermediul bisericii. Ne exprimăm speranţa că asemenea afirmaţii nu vor mai fi făcute şi asemenea situaţii nu se vor mai repeta”, se mai precizează în comunicatul Primăriei.

Patriarhul Kiril se va afla în Moldova în perioada 7-9 septembrie. Capul Bisericii Ortodoxe Ruse a vizitat ţara noastră şi acum doi ani.

Sursa: publika.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *