Social

Primăria din porcărie sau porcăria din primărie?!

O variantă de porcărie e circulația și parcarea mașinilor pe trotuare. O altă variantă de porcărie sunt șirurile infinite de buticuri („butci”), care schilodesc fața orașului. O variantă la fel de scandaloasă a porcăriei municipale sunt „expozițiile cu vânzare” de vechituri puturoase expuse zilnic pe str. Alecu Russo, care duce spre Spitalul Clinic Municipal nr. 3 „Sfânta Treime”.

Despre această rușine a orașului a scris în septembrie anul trecut colegul nostru I. Macovei. În fiecare dimineață aici se expun haine și încălțăminte din timpul lui Brejnev, jucării vechi ș.a. înșirate direct pe trotuar sau aninate în ramurile de brad, deși până la Crăciun (Anul Nou) mai este…

Înțelegem că pensionarii care scot la vânzare aceste vechituri nu o fac de zile bune, dar asta nu justifică porcăria. Primăria trebuie să caute soluții, căci ceea ce vedem zilnic pe str. Alecu Russo e urât de tot. Aceasta e imaginea capitalei R. Moldova după 22 de ani de independență?!
În articolul pomenit, colegul nostru a solicitat opinia șefului secției Reglementarea activității piețelor din cadrul Direcției comerț, Victor Prodan, care a declarat că, citez: „comercializarea obiectelor second-hand pe str. A. Russo este o încălcare a ordinii publice”. Așadar, în fiecare zi pe această stradă să încalcă ordinea publică”, iar încălcarea zilnică a ordinii publice este o porcărie, nu e așa?

Mai facem un efort și o întrebăm pe Doamnă Primărie: ce e cu această Porcărie? Eu înțeleg, pe unii îi poate supăra faptul că am pus alături aceste două cuvinte (primărie și porcărie). Dar cum să nu le pun alături dacă ele, aceste două cuvinte, care în alte țări sunt antonime, la noi încep a deveni sinonime și reiese unul din altul?

…Nu e clar deocamdată care din care reiese – primăria din porcărie sau porcăria din primărie… Asta am dori să știm și noi…

Al dumneavoastră, Constantin Tănase

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *