Actualitate

Primăria vrea Ziua Europei – SĂRBĂTOARE NAȚIONALĂ

”Vreau să-şi găsească locul în lista tuturor sărbătorilor naţionale. Până astăzi ea nu există în mod oficial, există doar la Primărie şi în municipiul Chişinău. Să găsim o formulă corectă pentru depășirea situației când Ziua Europei este tot timpul suspendată. Să facem dimineața la Complexul Memorial ”Eternitate”, iar după-amiază în PMAN ori, în cel mai rău caz, să fie stabilită pe 9 mai, dar sărbătorită a doua zi, pe 10 mai”, a menționat Chirtoacă.

De asemenea, acesta a criticat Parlamentul și Guvernul pentru faptul că nu se preocupă de un lucru simplu, dar atât de important pentru țara noastră.

”Este păcat ca Ziua Europei să fie, din nou, aruncată din cauza politicii struțului cu capul în nisip, cum s-ar spune. Faptul că ai noștri nu au curaj măcar Ziua Europei să o decreteze este o problemă. Vreau să insistăm, dacă trebuie – lunar, la Parlament și la Guvern. Există un proiect de lege elaborat de colegii noştri din Parlament privind decretarea zilei de 9 mai – Ziua Europei, în paralel cu Ziua Victoriei, care însă nu a găsit susţinere în Parlament. Văd că de un miliard au avut timp să se ocupe, dar de un lucru atât de simplu – nu. Rușine”, a declarat primarul.

Menționăm că statele membre ale UE marchează Ziua Europei la 9 mai, pentru a comemora Declarația lui Robert Schuman care îndemna Franța, Germania și alte state europene să-și pună în comun producțiile de cărbune și oțel, așezând astfel piatra de temelie a unei federații europene.
sursa: realitatea.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *