ActualitateExterne

Primăriţa unei localităţi din Mexic, asasinată la o zi după triumful Claudiei Sheinbaum în alegerile prezidenţiale

Primăriţa unei localităţi din vestul Mexicului a fost asasinată luni, la nici 24 de ore după alegerea triumfală a primei femei la conducerea acestei ţări, Claudia Scheinbaum, a anunţat guvernul regional, informează AFP, potrivit Agerpres.

Guvernul statului Michoacan a condamnat asasinarea preşedintei municipale (primar – n. r.) a localităţii Cotija, Yolanda Sanchez Figueroa, a anunţat ministerul regional de Interne.

Un dispozitiv de securitate a fost desfăşurat în încercarea de a-i captura pe cei responsabili, adaugă ministerul.

Yolanda Sanchez Figueroa fusese, în septembrie anul trecut, victima unei răpiri, timp de trei zile, lângă Guadalajara.

Ea fusese aleasă în funcţia de primar în urma alegerilor din 2021, la care a candidat din partea Partidului Acţiunea Naţională (PAN, dreapta liberal-conservatoare).

Primăriţa a fost atacată în plină stradă de către civili înarmaţi aflaţi la bordul unei camionete, potrivit media locale.

Atacatorii ar putea face parte din Cartelul Jalisco Nueva Generacion (CJNG), unul dintre cele mai violente din Mexic, au precizat surse poliţiste şi media locale. Ei ar fi ameninţat-o pe primăriţă pentru că ea se opunea acţiunilor cartelului de a-şi impune controlul asupra poliţiei sale municipale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *