Actualitate

Primarul Chişinăului și președintele României merg cu același avion la Summit-ul Parteneriatului Estic

Dorin Chirtoacă a declarat, joi, 28 noiembrie, pe aeroportul Henri Coandă de la București, că reuniunea de la Vilnius înseamnă pentru Republica Moldova ‘intrarea pe drumul cu un sens unic’ care duce spre Uniunea Europeană. ”Summit-ul de la Vilnius cu siguranţă reprezintă pentru Republica Moldova intrarea pe drumul cu un sens unic care duce spre Bruxelles şi spre o viaţă mai bună şi spre tot ce înseamnă standarde europene”, a afirmat primarul Chișinăului.

Referitor la afirmaţia preşedintelui Traian Băsescu potrivit căreia unirea cu Republica Moldova trebuie să fie al treilea obiectiv al României după aderarea la NATO şi la UE, primarul Chişinăului a apreciat că este o declaraţie ‘corectă şi vizionară’.

‘Doar că lucrurile trebuie făcute în aşa fel încât neprietenii noştri să nu aibă niciun succes. Mă bucur că este pentru prima dată după 1989 când de la nivel de şef de stat în România se spune lucrurilor pe nume şi este trasat şi un obiectiv pentru următorii 10, 20, 50 de ani cât va fi necesar pentru a corecta nedreptatea făcută poporului român la 1912, 1940’, a mai spus Dorin Chirtoacă.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *