Chișinău

Primarul de Chișinău a propus renovarea casei Schmidt

Casa Schmidt a revenit în atenția autorităților municipale. Primarul capitalei a solicitat lui Nistor Grozavu să elaboreze un proiect de reabilitare parțială a edificiului. E vorba de colțul casei ce se află la intersecția străzilor Varlaam și Mihai Eminescu. „Banii vor fi repartizați din cei 500 de mii de lei prevăzuți în 2013 pentru restaurarea monumentelor istorice. Colțul casei trebuie să fie reparat prin schimbarea ardeziei de pe acoperiș și a tencuielii. Cred că e posibil, din punct de vedere tehnic, să facem acest lucru până la sfârșitul anului”, a declarat Dorin Chirtoacă. 

Casa Schmidt se află în proprietate privată. Imobilul a fost expus la vânzare în 2008, iar în anii 2011-2012, o parte din casă a fost vândută unor agenți economici. În 2011, primarul Dorin Chirtoacă și-a exprimat dorința ca edificiul să treacă în proprietatea municipalității pentru a-l transforma în muzeu, dar nu a urmat nicio acțiune a autorităților locale în acest sens.

Carol Schmidt a fost primarul Chișinăului în anii 1877-1903. În perioada mandatului său, Chișinăul a devenit unul din cele mai frumoase orașe ale Imperiului Rus.

Timpul.md (I.M.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *