Actualitate

Primarul despre scandalul diferenței de apă pe care locatarii trebuie să o achite: “Iar îi Chirtoacă de jină. Mulţumesc, bodaprosti”

Dorin Chirtoacă a dezvăluit un truc prin care consumatorii ar putea să nu plătească metrii-cubi de apă care le sunt adăugaţi pentru a recompensa pierderile. Primarul capitalei ne sfătuişete, în glumă, să indicăm în facturi mai puţin cu doi metri-cubi.

De asemenea, şeful Infocom, Ion Mărgineanu, a spus că, pe parcursul săptămânii, s-au adresat alţi 2500 de oameni, majoritatea dintre ei apelând în privinţa repartizării volumului de apă.

"Sperăm că pe parcursul a câteva luni se va face regulă, fiindcă vin acei care au boilere şi încălzire autonomă. Vom clarifica cu privire la cei care nu consumă, iar lor nu li se va calcula această diferenţă", a spus Mărgineanu.

Totodată, directorul "Apă-Canal Chişinău", Constantin Becciev, a recomandat locatarilor să aibă răbdare şi să nu grăbească lucrurile, "până ANRE va aproba toate documentele necesare pentru reglementare".

"Acum este în discuţie regulamentul privind serviciile de bază, anume metodologia cu privire la tarifele de contractare directă cu consumatorii din apartamente", a mai spus Becciev.

Cifrele l-au deranjat însă pe primarul Dorin Chirtoacă.

"De câţiva ani încoace, Primăria ţine loc de Parlament. Şi iar îi Chirtoacă de jină. La mine informaţia ajunge în felul următor: oamenii se plâng la servicii şi răspunsul este foarte simplu: primarul a emis dispoziţia, toate pretenţiile la primar. Foarte frumos, mulţumesc, bodaprosti", a zis Chirtoacă.

Din noiembrie 2014, 60.000 de consumatori au primit facturi cu un volum de la 1,5 – 2 şi mai mulţi metri cubi pentru apă rece şi apă caldă.

sursa: realitatea.md/publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *