Actualitate

Primarul interimar solicită calitate și transparență în cheltuielile pentru reparațiile instituțiilor de învățământ din capitală

În cadrul unei ședințe cu reprezentanții direcțiilor educație de sector, Direcției construcții capitale și a Direcției finanțe, Ruslan Codreanu și-a exprimat nemulțumirea față de reparațiile necalitative efectuate la instituțiile de învățământ și la obiectivele social-culturale achitate din bugetul municipal, dar și asupra proceselor de planificare.

"Sunt nemulțumit de modul în care, în ultimii ani, au fost investiți ineficient zeci de milioane de lei în construcții și reparații capitale. Avem cazuri când s-au investit sute de mii de lei în reparația încăperilor, în timp ce acoperișul curge și investițiile s-au dus pe apa ploii, la propriu. Sunt cazuri când se investesc milioane în construcții care trebuiesc demolate, din motive tehnice. Fiecare bănuț al contribuabililor trebuie să fie investit eficient, cu accent pe calitate, nu în goană după profitul cuiva", a declarat primarul general interimar al municipiului Chișinău, Ruslan Codreanu.

Măsurile luate de primarul de Chișinău vin ca urmare a vizitelor efectuate pe parcursul săptămânii la instituții de învățământ, precum și la Centrul de plasament de pe str. Ispat Soroceanu, unde au fost constatate nereguli și grave abateri la lucrările de reparație.

Timpul.md

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.