Femeia

Primăvara asta totuşi…

Recunosc, de când cu gradele sub zero înregistrate săptămânile trecute, mi-am pus şi eu nu o dată această dorinţă. Nu am avut parte de trăistuţa fermecată, dar dorinţa mi s-a împlinit.

A venit primăvara! Chiar dacă doar în calendare şi chiar dacă ne mai aşteaptă vizitele inopinate ale Babei Dochia. Cert este că vremea nu va merge spre mai frig, spre vânturi reci şi nervoase, ci spre zile mai lungi şi nopţi cu licurici.

A venit primăvara! Dintr-odată am un chef nebun de viaţă şi „Zău că-mi vine să las baltă / Toate interesele”. E perioada când toate visele se împlinesc, când obiectivele se realizează mai uşor, când soarele te umple de energie… Gata cu hibernarea! Avem liber la a ne înfrupta din viaţă după bunul plac, liber la distracţie, la întâlniri până la miezul nopţii, la dragoste. E anotimpul când dăm importanţă mai mare complimentelor unui coleg sau unui mesaj de la un amic din depărtare. Este anotimpul când reînvie pasiunile într-un cuplu, când avem chef de mai multe plimbări, giugiuleli, săruturi sub copaci de liliac înflorit.

A venit primăvara! Nu în zadar, în tradiţiile unor popoare, anume venirea primăverii înseamnă un nou an, un nou început. Este perioada când putem face tot ce ne dorim, când putem schimba traseul vieţii, şi aşa de la o zi la alta. E momentul când nu mai trăim pentru mâine, pentru când se va încălzi, ci pentru Acum. Aşadar, scoateţi dorinţele din cotloanele ascunse şi faceţi-le realitate! 

Silvia Ursu
psihologie@timpul.md 
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *