Actualitate

Primele cuvinte ale pilotului român de elicopter, salvat pe insula Samos: Am coborât cu toții din elicopter, dar au fost valuri mari

Pilotul român al unui elicopter prăbuşit în Marea Egee, în timp ce participa miercuri la o operaţiune de stingere a incendiilor pe insula Samos, a făcut primele declarații după ce a fost salvat, relatează presa elenă.

Valul și curenții din zonă par să fi fost cauza morții celor doi membri ai echipajului elicopterului de pompieri care s-a prăbușit în Marea Egee, lângă insula Samos.

După cum a relatat pilotul român care a fost salvat, după căderea în mare i-a văzut pe ceilalți trei pasageri coborând din elicopter. Prin urmare, nu au fost uciși de cădere, ci s-au înecat ulterior.

„Au fost valuri înalte și curenți puternici”, a raportat pilotul. Puțin mai târziu, a patra persoană dispărută a fost găsită în viață. Este vorba despre tehnicianul moldovean, care a înotat până la mal.

Veștile despre membrul dispărut al echipajului elicopterului care s-a prăbușit în zona mării egee din zona Insulei Samos sunt bune.

Potrivit unor informații de încredere de la iefimerida.gr, bărbatul, care este din Moldova, a înotat și a reușit să ajungă pe uscat, unde a fost salvat de autorități.

Bărbatul din Republica Moldova a fost văzut pe plaja Plaka, în sud-vestul insulei.

Mai devreme a fost salvat și pilotul român al elicopterului de pompieri, însă ceilalți doi membri ai echipajului, cel de-al doilea moldovean și translatorul grec, nu au ajuns și au fost recuperați decedați.

În ceea ce privește investigarea accidentului aerian, Autoritatea Aeroportuară din Samos a informat Autoritatea Independentă de Investigare a Accidentelor Aeriene (din subordinea Ministerului Transporturilor din Grecia) să procedeze la cercetarea cauzelor.

Totodată, flăcările de pe insula Samos au fost stăpânite, în timp ce două mici așezări au fost evacuate ca măsură de precauție. Primarul descrie situația, pentru iefimerida.gr drept „dificilă”, exprimând totodată tristețea tuturor pentru prăbușirea elicopterului și pierderile de vieți omenești.

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Facebook!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.