Politică

Primele efecte ale deciziei CC: FILAT E FĂRĂ FUNCȚIE iar colegul său Iurie Leancă e premier interimar

O declarație în acest sens a fost făcută în urmă cu puţin timp de către Vlad Ţurcanu, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Nicolae Timofti. Acesta a menţionat că Nicolae Timofti va acţiona în conformitate cu prevederile Constituţiei, cu prevederile legii privind Curtea Constituțională și a codului jurisdicției constituționale, în vederea executării conforme a hotărârii CC.

Acesta a adăugat că în urma discuției cu Vlad Filat, președintele Timofti l-a convocat la reședința prezidențială pe viceprim-ministrul Iurie Leancă, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene în vederea desemnării sale în funcția de prim-ministru interimar. Președintele va emite un decret în acest sens până la sfârșitul acestei zile, iar discuția are loc în aceste momente.

Președintele va continua procedurile constituționale privind identificarea și desemnarea unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru. De altfel, Nicolae Timofti va continua procedurile constituționale privind identificarea și desemnarea unui alt candidat pentru funcția de prim-ministru.  

Timpul.md (A.G.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *