ROMÂNIA

Primele trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Primele trei avioane F-16 Fighting Falcon, achiziționate de România din Norvegia, au aterizat la Baza 86 Aeriană “Locotenent Gheorghe Mochornice” din orașul Borcea.

Achiziționarea unui nou lot de avioane de luptă și a unui pachet corespunzător de bunuri și servicii va spori securitatea României, a declarat ministerul.

Guvernele României și Norvegiei au semnat un acord pentru achiziționarea a 32 de avioane F-16, cu sprijin logistic inițial și un pachet suplimentar de bunuri și servicii din partea SUA.

În prezent, Forțele Aeriene Române au în flotă 17 aeronave F-16.

Reamintim, pe 23 noiembrie s-a aflat că patru avioane de luptă Eurofighter ale Forțelor Aeriene germane au sosit în România pentru a monitoriza spațiul aerian în cadrul misiunii NATO de patrulare aeriană din sudul țării.

În luna octombrie, în localitățile românești de la granița cu Ucraina a fost instalat un sistem de contracarare a dronelor.

La sfârșitul lunii septembrie, s-a aflat că România își mută sistemele de apărare antiaeriană mai aproape de satele sale de pe Dunăre, la granița cu Ucraina, din cauza incidentelor în care au fost doborâte drone rusești.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *