Ultima oră

Primul export de legume moldovenești în UE: Castraveții și varza bio vor ajunge la o fabrică de conserve din Germania

Este vorba despre un contract pe termen lung pe care un producător bio din satul Bardar l-a încheiat cu o fabrică de conserve din Stuttgart.

Înțelegerea între legumicultorul moldovean și fabrica germană a debutat odată cu prezența producătorului agricol la ediția de anul acesta a Săptămânii Verzi (Grüne Woche) de la Berlin. Ulterior, nemții s-au deplasat în Republica Moldova pentru a lua probe din producția lui Iurie Bivol, iar după ce testarea legumelor bio a arătat că acestea nu au nici un fel de reziduuri, s-a lansat o comandă de 20 de tone de legume pe săptămână. Astfel, legumicultorul din Bardar a devenit primul exportator de legume moldovenești pe piața din UE.

Într-un interviu acordat presei din Republica Moldova legumicultorul Iurie Bivol a declarat că primul lot trimis conține castraveți și varză și va ajunge la o fabrică de conserve din Stuttgart. El spune că nemții au fost încântați de calitatea produselor sale, mai ales că el a respectat întocmai regulile agriculturii ecologice, iar analizele au arătat că recolta sa e ”curată”.

Uniunea Europeană prin vocea comisarului Dacian Cioloș a anunțat recent Guvernul și parlamentarii moldoveni că va permite dublarea cotelor de export al produselor agroalimentare pe piața europeană. Astfel, Republica Moldoveană va putea exporta în UE 400.000 de tone de mere, 2.000 de tone de roșii și 10.000 de tone de struguri și de prune.
 
Sursa: agrointel.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *