Social

Primul Forum European al Angajatorilor a oferit locuri de muncă cetățenilor moldoveni în peste 20 de companii străine

Unele companiile prezente la forum sunt cei mai mari angajatori din țară care lucrează cu piața UE și cu reprezentanții celor mai importante proiecte internaționale în domeniul de ocupare a forței de muncă în învățământul profesional, antreprenorial și durabil.

La evenimentul de astăzi au fost prezente peste 20 de companii europene și din Republica Moldova, pregătite să ofere locuri de muncă de top în Republica Moldova. Printre acestea se numără Lafarge Moldova, Orange Moldova, Lactalis Alba, Mobiasbancă – Groupe Societe Generale, Grawe Carat Asigurari SA, METRO Cash & Carry, fabrica de înghețată Sandriliona, Magenta Consulting și Gas Natural Fenosa. Toți cei care și-au dorit să facă parte dintr-o companie europeană au avut posibilitatea să discute personal cu potențialii angajatori. De asemenea, la acest Forum pedagogii și studenții universităților și școlilor profesionale au putut afla mai multe despre cerințele actuale ale angajatorilor, dar și despre posibilitatea cooperării în vederea reformelor din domeniul programelor academice susținute de instituții internaționale.

Emmanuel Skoulios, președintele Camerei de Comerț şi Industrie Franceze în Republica Moldova a menţionat că ţara noastră nu dispune de petrol, în schimb este bogată în resurse umane bine instruite. „Aveţi nişte tineri care cunosc valoarea muncii şi care ştiu să muncească, ceea ce constituie un argument pentru atragerea întreprinderilor străine în această ţară de la porţile UE. În acest scop este necesar ca resursele umane să rămînă în ţară. Un salariu bun, însă, nu e suficient pentru a ţine tinerii în ţară. Este nevoie de a crea condiţiile necesare: studii de calitate, accesul la credite ipotecare pentru locuinţe, asigurarea unor servicii medicale de calitate”, a declarat președintele în cadrul evenimentului.

Prima ediție a Forumului a găzduit și sesiuni speciale în care au fost prezentate studii de caz cu istorii de succes și un atelier de lucru.

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *