Cultură

Primul om care a călcat pe scena Palatului Național

Interpretul care a lansat șlagărul „Melancolie” (muzică – Petre Teodorovici, versuri – Grigore Vieru) a fost felicitat de către mai mulți admiratori : compozitorii Constantin Rusnac și Ilie Văluță, actorii Mariana Bahnaru și Sandu Aristin-Cupcea, Vasile Căpățână, conducătorul cenaclului „Ideal”, poeta și profesoara Lidia Grosu ș.a.

Între altele, el a amintit faptul că a participat la scrierea muzicii pentru cântecul sus-numit, în noaptea de 30 aprilie spre 1 mai 1982. „Mă mândresc că sunt primul interpret al cântecului „Melancolie”, a spus interpretul care, în 1974, când la inaugurarea Palatului Național, la 50 de ani de la formarea RSSM, unde a participat și secretarul general de atunci al CC al PCUS, Leonid Brejnev, a fost primul care a cântat pe scena acestei instituții de cultură.

Iulian Caranfil este interpretul care a adus în scenă mai multe piese de muzică ușoară, bucurându-se de succes pretutindeni unde i-a fost dat să concerteze. A cântat în formația Mariei Codreanu și Ansamblul de muzică ușoară „Contemporanul”, condus de compozitorul Mihai Dolgan. Timp de patru ani, a fost în fruntea Ansamblului de muzică ușoară „Sonor” de pe lângă Palatul Sindicatelor din Chișinău. În 1998, a înființat formația de muzică ușoară „Florar”. Este laureat al Festivalului Internațional „Lira” din Bratislava. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *