Externe

Principala suspectă în cazul buteliilor cu gaz găsite la Paris jurase credință organizației Stat Islamic

Tânăra, în vârstă de 19 ani și arestată joi seară împreună cu două complice, este fiica proprietarului mașinii găsite la Paris sâmbătă noaptea, în care se aflau cinci butelii cu gaz și trei butelii cu gazolină.

Ea a fost rănită de un glonț după ce a înjunghiat un polițist care intenționa să o aresteze la Boussy-Saint-Antoine, localitate situată la 25 km sud-est de Paris.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, un localnic a alertat poliția după ce a constatat că un vehicul suspect, care conținea cinci butelii cu gaz și trei butelii cu gazolină, era staționat pe Quai de Montebello, în apropierea catedralei Notre-Dame din Paris.

Automobilul suspect, un model Peugeot 607, nu avea numere de înmatriculare. ”Mașina nu avea niciun ocupant, părând abandonată”, a precizat o sursă apropiată dosarului, care a adăugat că ”buteliile nu erau conectate la niciun detonator, la niciun lanț pirotehnic”.

Peste 200 de persoane au fost ucise în atacuri comise de militanți islamiști în Franța în ultimele 18 luni. Numai în luna august, serviciile de securitate franceze au arestat șapte persoane suspectate de legături cu rețele teroriste, dintre care trei persoane intenționau să comită atentate.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *