Ucraina

Principalele ipoteze ale autorităților ucrainene în cazul prăbușirii elicopterului. Cine se mai numără printre oficialii care și-au pierdut viața?

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a deschis „o anchetă preliminară” în cazul elicopterului care s-a prăbușit în Brovarî, lângă Kiev și a anunțat principalele trei ipoteze luate în calcul de autorități, conform CNN. Astfel, conform ultimelor anunțuri ale autorităților de la Kiev, în total, pe lângă cei din elicopter, au mai decedat încă șase persoane. Altele 25 sunt traumatizate, inclusiv 10 copii. Arderea a fost deja lichidată, iar victimele care au supraviețuit sunt internate.

SBU a transmis, pe pagina de Facebook, că sunt luate în considerare mai multe ipoteze în cazul tragediei aviatice, enumerând: „o încălcare a regulilor de zbor, o defecțiune tehnică, acțiuni deliberate de distrugere a elicopterului”.

Niciun oficial ucrainean nu a acuzat până acum Rusia de implicare în acest accident, menționează sursa citată.

Cine erau oficialii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic

Poliția Națională a Ucrainei a anunțat că, în total, șase oficiali ai Ministerului de Interne, inclusiv ministrul, și-au pierdut viața în accident, fiind dată publicității identitatea acestora, conform CNN.

Astfel, în accident au murit – alături de ministrul de Interne Denis Monastirski, prim-adjunctul acestuia, Yevheni Yenin, și secretarul de stat Iuri Lubkovichis – Tetiana Shutiak, șef adjunct al unui departament din Ministerul Afacerilor Interne, locotenent-colonelul Mihailo Pavlushko, șeful Diviziei de protecție a Departamentului de securitate internă din cadrul Poliției Naționale a Ucrainei și Mikola Anatski, inspector principal al Departamentului de Comunicare al Ministerului Afacerilor Interne. Pe lâgă cei șase oficiali, au mai decedat și trei membri ai echipajului de zbor.

Vă amintim că miercuri, 18 ianuarie, un elicopter al Serviciului de Stat pentru Situații de Urgență s-a prăbușit în Brovarî. În urma prăbușirii aeronavei, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a murit: ministrul, primul său adjunct și secretarul de stat, a transmis șeful Poliției Naționale, Igor Klimenko.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *