CSI / Rusia

Principalul suspect în uciderea lui Nemțov bate în retragere: Susţine că nu l-a ucis pe opozantul rus

Aceștia l-au vizitat pe Zaur Dadaev la închisoarea Lefortovo din Moscova, titrează publicaţia "Moskovskii Komsomoleţ", citată de RADOR.
Dudaev a precizat că în timpul reţinerii sale s-a recurs la ameninţări şi la agresiuni fizice.

"Mereu ţipau la mine: "Tu l-ai ucis pe Nemţov? Le-am răspuns că nu. În timpul reţinerii eram cu un subaltern, Ruslan Iusupov. Ei m-au ameninţat că dacă nu recunosc nu-l vor elibera pe subalternul meu. Am acceptat. M-am gândit să-l salvez pe el, în caz contrar s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat cu Şavanov (un alt suspect în cazul morţii lui Nemţov), care s-ar fi sinucis, declanşând o grenadă", a spus Dadaev. "M-am gândit că dacă mă vor aduce la Moscova, voi declara în instanţă adevărul absolut, că nu sunt vinovat. Judecătorul însă nici măcar nu m-a lăsat să vorbesc", a adăugat Dudaev.

Potrivit afirmaţiilor sale, el nu a renunţat la avocatul angajat de rudele sale şi pentru prima dată a auzit despre acestea de la militanţii pentru drepturile omului.

"Le-am rugat pe rude să-mi caute un avocat, dar deocamdată nimic. Pe 28 februarie a fost emis decretul privind eliberarea mea şi în doar o săptămână m-am transformat din erou într-un periculos infractor", a declarat el. Ceilalţi arestaţi în cazul asasinării lui Nemţov, fraţii Şaghid şi Anzor Gubaşev, au declarat militanţilor ruşi că şi ei au fost agresaţi fizic şi torturaţi în timpul arestării lor. Recent se mai anunţa faptul că fostul comandant al batalionului "Sever" Zaur Dadaev şi-a asumat organizarea asasinatului în cazul opozantului rus Boris Nemţov.

Potrivit declaraţiilor sale, crima a fost comisă din cauza declaraţiilor defăimătoare făcute de Nemţov în mod frecvent la adresa musulmanilor şi a religiei acestora.

sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *