Actualitate

Prinși cu țigări de peste 2.500 euro după ce au spus oamenilor legii de la frontieră că NU au ceva de declarat

Bunurile erau dosite în mai multe locuri special amenajate ale mijloacelor de transport, urmând să fie comercializate ilegal pe piața neagră din UE.

Primul caz a fost înregistrat pe sensul de ieșire din țară a postului vamal Sculeni, unde pentru control s-a prezentat un cetățean moldovean la volanul microbuzului de marca ”Mercedes 316 D”, cu numere de înmatriculare în Republica Moldova. La întrebările inspectorilor din tura de serviciu, bărbatul care transporta colete neînsoțite în Italia a declarat doar două pachete de țigări, afirmând că nu deține bunuri ce necesită a fi prezentate controlului vamal.

Datorită vigilenței angajaților de la frontieră, a fost luată decizia de a supune unitatea auto unor verificări detaliate, în urma cărora au fost extrase peste 8.000 țigarete ”Winston Super Slims” din pereții laterali ai compartimentului de marfă.

Celelalte două tentative de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu țigări peste limita legală au fost dejucate la un interval de doar câteva ore, în cadrul aceluiași post vamal.

În baza analizei de risc, colaboratorii vamali au procedat la efectuarea controlului fizic detaliat asupra unui ”Mercedes” și a unui ”Volkswagen Passat, după ce conducătorii celor două autovehicule au declarat că nu au nimic de prezentat controlului vamal.

În cele din urmă, în tapițeria pereților laterali și în acumulatorul auto au fost descoperite peste 6 000 țigări, cu timbru de acciz al Republicii Moldova.

Produsele urmau să ajungă pe piața neagră din UE, unde bărbații ar fi obținut un profit de peste 2 500 euro.

Pentru ilegalitățile comise, autoritatea vamală a procedat la reținerea țigărilor în vederea confiscării, făptașii riscând să rămână și fără unitățile auto implicate în tentativele de fraudă. Mai mult, contravenienții vor achita amenzi în valoare toatală de 9 mii lei, conform art. 287 Cod Contravențional al Republicii Moldova.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *